Boomerang – een heel bijzonder stukje

01-01-1970

In het kerkblad van onze gemeente van januari staat een heel bijzonder stukje van een gemeentelid. De kop van de teskt is: "Boomerang".

Met toestemming van de schrijver plaatsen we dit graag op onze website:

BOOMERANG:

Bijna 6 jaar was het geleden. Zes jaar zonder kerk en …………….. als je dan voor het eerst weer ter kerke gaat, dan rammelen je knieën en stokt zo nu en dan je adem. Niet echt een prettig vooruitzicht voor de zovelen onder ons die de kerk graag weer eens zouden bezoeken. En toch ga je weer terug, groei je opnieuw. Misschien kritischer, want wat koan er soms veel gebeuren.

Voorzichtig  blader je in de Bijbel of een dagboekje. Op zoek naar een mooie tekst. Twijfel en overgave. Wie heeft toch die bommerang gegooid! EErst worden we van het geloof weggeslingerd om vervolgens weer terug te keren naar het begin. Gods wegen zijn ondoorgrondelijk, en geloof me, dat is maar goed ook.

Intussen heb ik het voor u allemaal goed bekeken in de Hoogstraatkerk. Er is nog genoeg ruimte voor u allen. Vraag het uzelf eens af, want misschien is ook uw boomerang wel op weg naar huis. Zijn huis.