Foto’s boottocht en bezoek Ds. Kruger

01-01-1970

Op zaterdag 17 september jl. kwam de zendingsdelegatie uit het Nqutu district uit Zuid-Afrika naar Leerdam. Ds. Kruger, Mbatha en Ntuli werden door de ‘oude’ en nieuwe kerkenraad getrakteerd op een uitje naar het Leerdamse Glascentrum

Hierna was er een boottocht over de Linge. Tijdens de boottocht was er koffie met gebak. Het weer was uitstekend. Er kon volop van de zon genoten worden op het bovendek.

Als afsluiting was er een gezamenlijke maaltijd in de ontmoetingsruimte van de kerk. Door Sietze Visser werd, tijdens de maaltijd, enkele voordrachten gedaan, zelfs in de Zoeloe-taal.
Door dominee Mbatha en Ntuli werden enkele liederen gezongen. Dat is te zien op onderstaande foto. Detail hierbij is, dat de beide broeders SAMEN de microfoon vasthouden. Zoals ook werd gezegd die avond, een mooier teken van verbondenheid kan er niet zijn.

De avond werd afgesloten met gebed door dominee Krüger.

We kunnen terugzien op een fantastisch samenzijn. Het was, met name voor de broeders Mbatha en Ntuli, heel indrukwekkend. Een heel andere cultuur, een andere wereld, en de onvoorstelbare luxe die wij mogen hebben. Staan we daar altijd wel bij stil?

Klik hier om alle foto’s van de boottocht en het eten te bekijken (pop-up)