Nieuws orgelrestauratie – verslag donderdag 9 maart

10-03-2006

Deze pagina wordt iedere keer ververst als er weer nieuws is. Het bericht wat hier stond wordt verplaatst naar een aparte pagina. Daarop komen dus uiteindelijk alle berichten en foto’s te staan op datumvolgorde. Deze kunt u vinden op de Homepage, waarbij in de linkerkolom een apart bericht is aangemaakt over de renovatie. U kunt ook hier klikken om rechtstreeks naar dit bericht te gaan.

Veel leesplezier en we hopen dat we hiermee aan uw wensen voldoen. We doen ons best.

= = = = = = = = = = =

Donderdag 9 maart:

Dit zullen de laatste opnamen zijn van de renovatie van het orgel.

Vandaag (donderdag) zijn de voetpedalen geplaatst.

De laatste pijpen zijn op zijn plaats gezet en deze staan weer netjes in het gelid. Er is ook druk gestemd en dat is ook heel toepasselijk deze dagen. Heeft u dat ook gedaan?

De laatste foto is een close-up van de achterste rij pijpen. Zoals u kunt zien staan er heel veel pijpen in het orgel. Daar gaan we binnenkort iets mee doen. Kom dus regelmatig terug op deze site.

Vrijdag wordt alles nog een keer nagestemd en alles wordt onderwopren aan een eindcontrole. Zoals het er nu naar uitziet kunnen aanstaande zondag alle registers weer open getrokken worden.

De hele operatie is in goede samenwerking verlopen met de hr. van Frankenhuizen en de medewerkers van de firma Reil. Alle foto’s zijn gemaakt door Cees Lemmen.

We hopen dat we u zo op een goede manier op de hoogte hebben gehouden van de restauratie van ons orgel. U mag reageren via het speciale contactformulier op de site.

Er komt ook nog een speciale avond voor het ingebruik nemen van het orgel. Kijk hiervoor op de website.