Afsluiting catechisatie 12-14 jaar (met foto’s en gedicht)

26-04-2006

De catechisatiegroep van 12 tot 14 jaar heeft het seizoen afgesloten met een gezamenlijke paasmaaltijd. Dit was de laatste avond na een seizoen, waarbij op een nieuwe manier catechisatie is gegeven. Er is al eerder bericht over gedaan op de website.

Aan het einde van deze maaltijd kregen de kinderen een gedicht mee. Dit gedicht kan je hier downloaden.

Hieronder enkele foto’s van de paasmaaltijd.

Hier volgt een verslag van het seizoen:

In het seizoen 2005-2006 zijn we begonnen met een andere opzet van de catechisatie voor deze groep.

In de eerste periode van dertien weken (tot kerst) hebben we gesproken over de Bergrede en over het christen zijn. Je bent christen binnen de gemeente. Bij een kennismakingsbezoek aan het Huis ter Leede hebben we met oudere gemeenteleden gesproken over de catechisatie en de kerkgang vroeger en nu: de verschillen, maar ook de overeenkomsten. Het was voor beide groepen leerzaam en leuk om zo eens met elkaar om de tafel te zitten.

Ook het thema gastvrijheid is aan de orde geweest. Bij een maaltijd die prima verzorgd was door enige gemeenteleden, waren catechisanten en ook vrienden en vriendinnen aanwezig.

We hebben ontmoetingen gehad met leden van de kerkenraad, waar deze vertelden over hun werk en vragen van de kinderen beantwoordden.

Een avond met leden van de mannen- en vrouwenvereniging werd gevuld met een gesprek over de bijbel, wat die betekent voor mensen. Ze vinden het fijn om die met elkaar te lezen en te bespreken: je leert van elkaar.

Op een andere avond is er iemand iets komen vertellen over Lingesteyn en het werk dat vrijwilligers daar doen.

Uiteindelijk stonden iedere avond de volgende thema’s centraal: Wat is de bijbel voor een boek en wat is de plaats van een christen in de gemeente en in de maatschappij? Hoe leef je als christen en wat is je inspiratiebron?

Na de kerstvakantie hebben we bekende en minder bekende verhalen uit het oude testament gelezen. Wat staat er, wat betekent het en wat doe je ermee in je leven?

Ook zijn we op bezoek geweest in Gorinchem om kennis te maken met het werk dat door Youth for Christ gedaan wordt in de Mall: een ontmoetingsplaats voor allochtone jongeren die voorheen veel op straat rondhingen en nu een plek hebben waar ze opgevangen worden.

Veel mensen uit de gemeente hebben hun bijdrage geleverd en nog meer mensen leven mee net dit werk. Dat is voor ons een steuntje in de rug.

Hendrine Horden
Willy van Kogelenberg