Superdruk bij de startzaterdag – de reis door Egypte

22-09-2008

Zaterdagmiddag 20 september is er door ruim 30 kinderen van 4-12 jaar een "reis door Egypte" gemaakt.

We begonnen de middag met een bijbelverhaal over Mozes in Egypte. Daarna volgde een zware klus, namelijk het bouwen van een piramide in het zand. De kinderen hebben met z’n allen hieraan gebouwd en het resultaat is zondag 21 september nog te zien in de hal.

Na deze zware klus kon iedereen wat lekkers eten en drinken op het terrasje bij de Egyptische kraam. Goed drinken is tenslotte erg belangrijk in een land als Egypte!

De rest van de middag werd gevuld met allerlei spelletjes en bezigheden rondom het thema Egypte. Er konden o.a. kleurplaten, woordzoekers en puzzels gemaakt worden. En om nog meer in de Egyptische sfeer te komen, maakten de kinderen zelf Egyptische kleding, slippers en kettingen. Verder konden ze nog gesminckt worden. Om nogmaals de bouwkunst te testen kon men met jengablokken een toren bouwen en werd een kameel geblindoekt van een staart voorzien (althans dat werd geprobeerd!).

We hopen dat alle kinderen een leuke middag hebben gehad en willen hen graag uitnodigen voor het nieuwe clubseizoen (natuurlijk ook de kinderen die er deze middag niet bij waren!).

De kinder- en activiteitencommissie

(Voor een uitgebreid fotoverslag, kijk op de FOTOGALLERY of klik op de groepsfoto.)