Volleybaltoernooi van 3 januari

09-01-2009

Na alle feestdagen in de decembermaand is de maand januari vaak een rustige periode. Dit was de belangrijkste reden om het volleybaltoernooi dit jaar op 3 januari te houden. Blijkbaar beviel de datum goed, want er kwamen 11 teamaanmeldingen binnen! Geweldig! Vlak voor aanvang van het toernooi werden alle teams voorgesteld en daarna kon de strijd in twee poules beginnen.

Jong tegen oud, ervaren tegen onervaren, de kattebak tegen de kerkenraad, alles was mogelijk! Tijdens de wedstrijden stroomde er veel publiek binnen. Onder het genot van een hapje en een kopje koffie / thee / fris moedigden zij de bekenden aan.

Dit jaar werd er gestreden om 3 taarten en vanzelfsprekend de wisselbeker. De eerste twee taarten gingen naar de twee poulewinnaars, ‘Hoeksteen 1’ en ‘Naamloos’. In de finale won ‘Naamloos’ van ‘Hoeksteen 1’ en daarmee wonnen zij de wisselbeker, inclusief een inscriptie van de teamnaam op de beker.

De derde te vergeven taart ging naar een willekeurig door de organisatie aan te wijzen team. Besloten werd om de taart te laten gaan naar ‘De kattebak’, omdat ze zich niet lieten afschrikken door alle grote mensen
aan de andere kant van het volleybalnet.

Na afloop ging iedereen met een voldaan gevoel naar huis. Een sportieve inspanning, waarbij iedereen elkaar eens op een andere manier leerde kennen dan in en rondom het kerkgebouw.

Wat mij betreft een geslaagd toernooi en ik hoop dit ik volgend jaar weer op iedereen kan rekenen. Zet alvast maar een voorzichtig kruisje bij 2 januari 2010.
René Roth

Uiteraard zijn er de nodige foto’s genomen. Het bericht wordt erg lang als we die hier plaatsen. Daarom is er op de speciale fotogallery een map aangemaakt. Veel kijkplezier.

Klik eventueel hier om rechtstreeks naar de fotogallery te gaan.

De uitslagen: