De openluchtdienst in Leerdam (met foto’s)

29-06-2009

Voor de organisatie was het dit jaar niet makkelijk, zelfs na opvragen van informatie van meteo-consult, om de keuze te maken, het Dr. Reilinghplein dus buiten of in “het Dak”. Zaterdagmiddag moest de keuze gemaakt worden in verband met opbouw materialen, plaatsen van een trailer e.d.

Op een terras nabij het plein zat de organisatie aan een bak koffie. Er moest zelfs gestemd worden. Uiteindelijk werd besloten om de dienst buiten te houden en dat bleek de goede keuze te zijn want het bleef de gehele dag droog.

Zaterdagnacht werd de oplegger geplaatst en na een korte nacht werd om 08.00 uur begonnen met de opbouw. en tijdens de sound-check van de band en het koor gingen regelmatig passanten zitten om te luisteren. Vanaf 14.00 uur begon de toeloop van de bezoekers en al snel moesten er extra banken geplaatst worden. Uiteindelijk waren die ook allemaal bezet en gingen de mensen gezellig aan de zijkanten op de grond zitten. Enkele kinderen hadden een kleed meegenomen en daarmee was alles in de sfeer van een openluchtdienst. De organisatie telde bijna 500 aanwezigen. De foto hieronder is een deel van de aanwezigen te zien met op de achtergrond de trailer met band, koor en spreker.

Iedereen werd voorzien van een liturgie. Het was een afwisselend programma met samenzang, koor, gebed en twee korte meditaties die werden gedaan door Johan Terlouw uit Groot-Ammers. Hij sprak over het thema: “Geloven, wat een ID?!”. Hij sprak daarmee een ieder persoonlijk aan en gebruikte daarbij ervaringen uit zijn eigen leven. Zelf heeft hij het geloof in het verleden de rug toegekeerd maar werd door een bijzondere gebeurtenis op het werk weer geraakt en teruggebracht tot het geloof. Dat bracht hij over een de bezoekers.

De praiseband Witness van onze kerk en gospelkoor Ichtus uit Vuren verzorgden de muzikale medewerking. Voor onze praiseband was het de derde keer dat zij speelden. In 2007 werd de dienst gehouden in een tent in de wijk Oost en vorig jaar in “Het Dak”.

Na de dienst was er voor iedereen iets te drinken en eten en daar werd veelvuldig gebruik van gemaakt. Ook de stands werden goed bezocht ook die van de Voedselbank Leerdam waar een deel van de opbrengst van de collecte naartoe gaat. Veel mensen bleven nog lang napraten mede door het mooie weer. Daarmee was de eerste dienst in de openlucht in Leerdam een feit. De organisatie kan terugzien op een fijne en geslaagde dienst. Voor volgend jaar is de datum al bekend, namelijk 13 juni 2010.

Foto’s van de dienst zijn te vinden in de fotogallery.