Verslag startzondag

09-09-2009

De startdienst. Uurtjes van voorbereiding zijn er aan vooraf gegaan. De praisebandWitness is al vroeg aanwezig om op te bouwen en te soundchecken. En ook de dames van de koffie zijn vroeg in de weer. De commissie controleert nog even de rozen en er wordt snel van alles klaar gezet voor de nevendienst.

We zijn deelgenoot van een mooie startdienst. Joop van ’t Hof praat met de kinderen in het kinderblok nog na over gisteren en vertelt de gemeente over een psalm van David. Feest in de kerk.

Een vreugde om op te gaan naar het huis van de Here. De Here verwacht ons daar. Niet zo maar een dienst. Nee, een dienst waarin we de Here ontmoeten. Het moet een vreugde zijn daar bij te zijn en het is een plicht om te gaan. Ook mag er plaats en ruimte zijn voor verdriet. “Als je strot vol tranen zit, valt het niet mee om een loflied te zingen”. Maar we mogen het met elkaar dragen. Zomaar een paar zinnen uit de preek. Zinnen die ons de ogen openen voor het belang van de dienst waar we elkaar twee maal per week als lichaam van Christus mogen ontmoeten. Maar ook doordeweeks, op Catechisatie, club of vereniging. De gemeente. Het lichaam van Christus. Zonder wrok en zonder haat.

Witness heeft een mooie bijdrage aan de dienst en de kinderen hebben tijdens de nevendienst het verhaal gehoord van David en komen met hoedjes en ballonnen de kerk in, om uiting te geven van hun feest.

Na de dienst is er koffie drinken, waarbij velen genieten van een lekker bakkie en een goed gesprek. Een fijn moment om elkaar te ontmoeten en weer eens bij te praten. De kinderen genieten nog van de nog aanwezige spijkerblokken (waar ze spijkers in kunnen slaan) en hooibalen van de startzaterdag.

Al met al een fijn startweekend om met elkaar te beleven. Met elkaar starten we weer het nieuwe kerkelijke seizoen. Met elkaar gaan we de verenigingen en catechisaties weer volgen. Met elkaar zien we weer naar elkaar om. Met elkaar houden we elkaar bij het lichaam. Met elkaar……..uit genade………..door de liefde.

Na de dienst speelde de praiseband nog enkele liederen. Nieuwsgierige voorbijgangers namen even een kijkje binnen. Ze zagen dat het feest was in de kerk……

Kijk voor meer foto’s op de fotogallery.