Verslag startzaterdag voor de jeugd

07-09-2009

Op 5 september is het dan eindelijk zo ver. Startzaterdag voor de jeugd.

Veel kinderen hebben er al weken naar uit gekeken, want na de zeer geslaagde middag van vorig jaar, wilde iedereen er weer bij zijn. De commissie heeft alles tot in de puntjes voorbereid zodat niets aan het toeval overgelaten wordt en om twee uur al komen de eerste kinderen binnen. Direct onder de indruk van de enorme ark, die door twee Noachs uit de kerk is getimmerd, gaan ze zitten wachten op wat komen gaat. De spanning is van de gezichten af te lezen.

Eindelijk om half drie heet Karin iedereen hartelijk welkom en gaat het verhaal vertellen van Noach. Wat een enorm vertrouwen moet Noach gehad hebben. Zomaar op het land een enorme boot bouwen. En alle spotternijen en scheldpartijen langs hem heen laten gaan. Is het vandaag de dag niet een beetje hetzelfde? Dat als je gelooft en vertrouwt op de Heer er om je gelachen wordt door je omgeving? Een verhaal van alle tijden dus. Maar het vertrouwen van Noach wordt beloond.

Na het mooie en leerzame verhaal mogen de kinderen kiezen wat ze graag willen gaan doen. Er kan getekend en gekleurd worden, koekjes maken (en eten), een spel gespeeld worden, spijkers in een boomstam slaan, de kinderen kunnen worden geschminkt maar het mooiste is wel, de Ark moet geschilderd worden. En daar loopt bijna iedereen als een haasje op af. Kwasten in de hand en de verf met grote hoeveelheden op het hout smerend, genieten de kinderen enorm. Het mag dan ook geen naam hebben, dat er zo hier en daar een hand, arm, hoofd, of been onder de verf komt. En bij menigeen zit er bijna net zo veel verf op de kleren als op de Ark. Maar moeders troost u, het is waterverf en alles is weer uitwasbaar.

De snoepjes en chips vinden gretig aftrek, waarbij we er leiding op betrappen, dat ook zij vooral de snoepjes wel erg lekker vinden. Het schminken wordt door Esther en Marian zeer vakkundig aangepakt, zodat er al snel vele dierengezichten door de ontmoetingsruimte sluipen. Vlinders, lieveheersbeestjes en zelfs gevaarlijke tijgers lopen er rond, al was je op safari. Niet alleen de jongeren worden geschminkt.

Na nog eens te genieten van koek en snoep is ondertussen de kok gearriveerd die er voor zal zorgen dat ook de magen gevoed gaan worden. De kinderen gaan aan tafel en zingen het onze Vader.

Verschillende frituurpannen worden op gang gegooid en de friteslucht doet denken aan een eerste klas etablissement. Tevens zijn de frikadellen en kroketten van een zeer hoge kwaliteit en deze gaan er bij de kinderen in als ware het snoep. Om halfs zes druppelen de eerste ouders al binnen om de kinderen weer op te halen. Maar er werd nog zo enorm genoten van frites en snacks, dat zij nog even moesten wachten. Maar geen nood, ook zij pikten een snackje mee. En na een overheerlijk ijsje en dankgebed gaat een ieder weer moe maar voldaan huiswaarts. Alle kinderen heel hartelijk bedankt voor jullie harde werk. (En uiteraard ook de commissie)

Bij de fotogallery¬†staat een map met veel foto’s van deze middag die gemaakt zijn door Gert. Ga er maar lekker voor zitten en bekijk de foto’s maar op je gemak.