Verslag van de mooie dienst van 27 september j.l. (nu met foto’s)

02-10-2009

Op zondag 27 september is er bij ons in de kerk een bijzondere dienst, namelijk een gecombineerde  dienst voor verstandelijk gehandicapten.

Het thema voor de dienst is: JE BENT EEN KEI

De eerste mensen zijn al om kwart voor 3 in de kerk. Om half vier loopt de kerk al aardig vol. Witness is de zaak volop aan het voorbereiden en de beamer wordt ook nog eens gecontroleerd.

Om 4 uur komt de kerkenraad, aangevuld met twee extra ouderlingen binnen gelopen. Helmich begeleid Ds. Joop van ’t Hof naar de stoel, want Helmich is vanmiddag ouderling van dienst. Hij glimt van oor tot oor.

Aan belangstelling is er deze middag geen gebrek. Velen zijn er om te genieten van een enorm mooie dienst. Jolien leest keurig de geloofsbelijdenis voor . En Geeske leest  foutloos een lang stuk uit de bijbel, Mattheus 16 vers 13 tot 25.

Joop vertelt ons aan de hand van twee keien en een aantal dozen, die voor stenen staan, dat wij allen een steen zijn die door de bouwers nodig is om het huis van de Heer compleet te maken. Je kan een kei zijn, net als Petrus, maar die kei moet ook netjes geslepen en op maat worden gemaakt. En daarom moeten we zondags naar Zijn huis. Om te horen wat wij voor hem mogen doen. En om ons te laten slijpen en schuren, in de vorm zoals Hij dat van ons wilt. Laten we vooral niet denken dat we het zelf kunnen. En de diensten niet nodig hebben. Want we leven alleen uit genade.

Het catechese koor heeft voor ons een paar mooi liederen gezongen en ons eigen Witness heeft de psalmen en liederen die de gemeente zingt, mooi begeleid samen met de organist Ridderhof.

De collecte wordt goed uitgevoerd door Els, Fred en Jaap. Fred kiest er zelfs voor om hand in hand met Hans de bank van de ouderlingen op te zoeken, waar hij naast Helmich plaats neemt. Helmich maakt Fred snel even wegwijs betreffende de gang van zaken en gebroederlijk zingen ze samen de sterren van de hemel.

Na de dienst is er koffie drinken. En door de enorme belangstelling staan we zelfs in de hal van ons bakkie te genieten. Een oudere broeder uit de gemeente zegt tegen mij:” Gert, wat een vrolijke en echt gelovige mensen zijn dit allemaal. Daar kunnen wij een hoop van leren”. Laten we dat doen. Leren van hen waar wij een dienst voor hebben bereid. Het is erg gezellig tijdens het koffie drinken. En pas om 6 uur gaat de laatste naar huis. Het was een mooie en ontroerende middag. Wij hebben als voorbeeld gekregen hoe het geloof beleefd moet worden.

Uiteraard kunnen niet alle foto’s in dit bericht, maar alle foto’s, die gemaakt zijn door Gert Heijsteeg, staan op de fotogallery.