Volleybaltoernooi van 20 februari

20-03-2010

De wisselbeker van het NGK-volleybaltoernooi is de afgelopen jaren al 2 keer aan een winnend team gegeven. In 2007 ging Hoeksteen 1 er met de toernooiwinst vandoor en tijdens het eerstvolgende toernooi in 2009 was ‘Naamloos’ (NGK) de gelukkige winnaar. Op 20 februari 2010, rond de klok van 8’en, begonnen alle teams weer vanaf 0 punten en kon de strijd beginnen.

Dit jaar stonden 7 teams te trappelen om aan de slag te kunnen gaan:

  • De Bosjes  heeft u ooit een toernooi zónder gezien?
  • Hoeksteen 1 het 1e team van de Hoeksteen, dit schept verwachtingen
  • Hoeksteen 2 als 2e team probeer je natuurlijk altijd te zorgen voor een stuntje
  • Hoeksteen 3 het 3e team… (on)terecht?
  • KAC’ers de ‘jeugdcommissie’ laat wederom een jeugdige kant zien
  • Quest & Co. verreweg het jongste team!
  • Witness spelen kunnen ze… maar ook met een bal?

In een paar uur tijd werden de wedstrijden gespeeld en bleek al snel dat het een nek aan nek race zou gaan worden tussen Witness, Hoeksteen 1, Hoeksteen 2 en De Bosjes. Uiteindelijk kwamen we tot de volgende eindstand in de poule:

1e = Witness (10 p.)
2e = Hoeksteen 2 (9 p.) op onderling resultaat
3e = Hoeksteen 1 (9 p.)
4e = De Bosjes (8 p.)
5e = KAC’ers (4 p.)
6e = Hoeksteen 3 (2 p.)
7e = Quest & Co. (0 p.)

De uiteindelijke finale ging tussen de nummers 1 en 2 uit de poule (de poule waarin Hoeksteen 2 nipt won van Hoeksteen 1 op onderling resultaat!). Tijdens een spannende finale bleek al snel dat Hoeksteen 2 over stalen zenuwen beschikte en daarmee nipt kon winnen van Witness. Hiermee pakte De Hoeksteen voor de 2e maal de wisselbeker en zal de NGK volgend jaar alles uit de kast moeten halen om het tij te keren.

Na de bekendmaking van de winnaars en het uitdelen van de taarten voor de nummer 1, 2, en 3 bleek dat er ‘toevallig’ een aantal taarten over was. Hiermee werden alle teams en aanwezige supporters getrakteerd op een heerlijk stukje taart!

Tijdens het toernooi werden de teams bijgestaan door scheidsrechters, tellers, koffiedames, een dj, veel publiek, een spreekstalmeester, een EHBO’er, een prijzenverzorger en nog veel meer vrijwilligers. Al deze personen hebben ervoor gezorgd dat het toernooi wederom een succes is geworden en gezien het feit dat iedereen enthousiast was/is zou het me verbazen als dit toernooi volgend jaar niet terugkomt.

Graag tot volgend jaar!

René Roth

Een serie foto’s van het toernooi, gemaakt door Wilfred Horden, staat in de fotogallery.

 
Organisator René Roth


Jeugdclub Quest


Praiseband Witness


De taart is heeeerlijk