Verslag 6-kamp en bbq Quest

22-06-2010

Verslag van een leuk zeskamp en een heerlijke BBQ!
door Charlotte Bos

Op zaterdag 12 juni was het uitje van Quest, de basiscatechisatie natuurlijk een paar JCP`ers. We hadden afgesproken om 13:00 uur op het station en dan zijn er natuurlijk weer een paar die het anders gelezen of begrepen hadden: kwart voor 1 al op het station staan, of het gewoon helemaal vergeten zijn…

Toe we er zo’n beetje allemaal waren, gingen we met z`n allen naar boerderij ‘het Achterhuis’ aan het Hoogeind in Leerdam. Toen we aankwamen, kwam gelijk iemand op ons af en legde het een en ander uit en liep al die tijd met ons mee. Hij liet ons eerst de stallen zien van de koeien, daar stonden o.a. tafels, stoelen en een ‘drink/eettafel’.

Nadat we allemaal gedronken en gegeten hadden, gingen we naar buiten. Er stond een hooibaal waar we een hooivork in moesten gooien, bij de meesten lukte het wel, maar… dan kwam Nico en die bakte er niks van….

 We liepen een stukje verder waar laarzen lagen ( dus…als je nog laarzen wil) die we over het hoofd achter ons moesten gooien. Nadat we het allemaal een keer geprobeerd hadden liepen we een stukje door waar een lang touw lag. Je/U raad het al….touwtje trekken. Nadat we eerst meiden tegen de jongens hadden gedaan, waar een leuke actie in voorkwam van de meiden: we telden tot drie en het meest logische is als je dat hoort dat je dan harder gaat trekken, maar de meiden lieten los en daar lagen de jongens dan. Toen gingen de ‘jongeren’ tegen de ‘ouderen’ waar het nogal een strijd was… maar ook die telden zachtjes tot 3 en lieten los…, een gezellige boel. We kregen allemaal een ijsje, waarbij het een en ander werd besproken over de dieren die ze er allemaal hebben. Ook waren er een paar jonkies geboren, bij de cavia`s en konijntjes.. Toen iedereen de diertjes wel een beetje gezien had was er toch de vraag: ‘waar zijn de quad`s ?’ Nou, die vraag werd beantwoord met: ‘daar….’en er werd gewezen naar kleine omgebouwde quad`s waarbij je zelf moest trappen… Een teleurstelling voor een paar die toch wel van die grote quad`s met een motor hadden verwacht. Een tip voor de kinderen in onze kerk, als je naar Quest gaat en je hebt een uitje ga nooit maar dan ook echt nooit bij Nico en Bastian achterop bij de skelter, je loopt/ rijd dan echt gevaar, pas op! De brandnetels en de sloot kwamen wel heel dichtbij!


Er was ook een ‘slootje’ waar een polstok bij lag. Er waren maar een paar die niet wouden of niet durfden (echt watjes….) De man die met ons mee liep deed het 1x voor en nadat hij terug was gekomen wou Nico wel ‘slootje springen’ de eerste keer kwam hij net met zijn voeten in de sloot, na hem volgden een paar anderen waaronder Thijs de Jong, Sven van Esch, Annette en Lennart Hommel, Luuk Hilhorst, Tosca Otten, Robbert Smit en ik natuurlijk… De meeste kwamen droog of net met natte voeten aan de overkant ( tip: als je/ u de volgende keer met mij en Annette gaat ‘slootje springen’ neem dan oordopjes mee…  Tosca had geluk met haar witte broek, want ze kwam net droog aan, maar een poosje later had ze natte vieze handen en die droogde ze aan haar WITTE broek af…niet handig dus. Later kwam er een leuk plan van Thijs en Robbert om Nico in de sloot te gooien en dat is ze zeker ook gelukt… Nico klom op de kant en ging achter Robbert aan die spontaan klaagde over een zogenaamde zere arm en daardoor ontkwam hij aan de wraakactie van Nico, maar die komt vast nog wel een keer misschien met de survival….

Helaas was de tijd aangebroken om te gaan,  maar er stond wel lekker eten op ons te wachten. AANVALLEN!!!!!!! Het was echt super weer om te barbecueën.

Nadat BIJNA iedereen zijn buikje vol had gegeten en er gezellig werd bijgepraat… was het Bastian die nogal verbaasd leek te zijn dat we niet meer hoefden, en kwam er een opmerking van hem: ‘dit was nog maar het voorgerecht.’ Hij heeft samen met Gert nog veel gegeten, waar sommigen erg verbaasd over waren. Ook ‘het jonge stelletje’ had het erg naar hun zin, gezellig met z`n tweetjes heel stilletjes op de bank arm om arm…

Ik wil graag de leiding van Quest, basiscatechisatie en de JCP`ers heel erg bedanken voor de leuke middag en avond die we hebben gehad

Meer foto’s staan op de fotogallery.