Verslag bloemschikken

22-10-2010

Op deze woensdagavond 6 oktober begon het rond 19.15 weer zachtjes aan vol te lopen.

Nadat iedereen een bakje koffie of thee had genomen en de avond was geopend met een toepasselijk herfstgedicht, was het woord aan Jos in’t Veld. Jos had dit keer een herfstkrans gemaakt en aan ons om dit na te maken.

Met goede moed gingen we aan de slag en onder toezicht van Jos en Henriette lukte het ons om, ieder op zijn eigen manier en stijl, er een mooie krans van te maken. Er was voldoende groen en decoratie aanwezig waar je mee aan de gang kon en ieder had ook sierappeltjes, mini peertjes, hortensia, besjes en lampionnetjes tot zijn beschikking.

Iedereen was druk in de weer, zittend of staand, al kletsend of  geconcentreerd, en na een anderhalf uurtje gezelligheid was het resultaat zichtbaar. Alle dames hadden een mooie krans voor op de tafel thuis. Er werd opgeruimd en schoongemaakt en natuurlijk moest er ook nog een groepsfoto gemaakt worden. Jos en Henriette werden hartelijk bedankt voor hun bijdrage en hulp, en na de afsluiting  ging een ieder met een mooie, en zelfgemaakte krans huiswaarts.

Voor herhaling vatbaar, waarschijnlijk volgend jaar dan kunnen we iets maken voor de Pasen.

Op de fotopagina staan diverse foto’s van de zwoegende bloemschikkers.