Mooie kerstgezinsdienst op tweede Kerstdag

06-01-2011

Op zondag 26 december hebben we een mooie kerstgezinsdienst mogen meemaken met een volle kerk.

Buiten werd iedereen toegespeeld door een koperensemble met vuurkorven. Een mooi welkom voor iedere voorbijganger.

De kinderen kwamen binnen met lichtjes en die werden in een groot metalen wiel gehangen dat werd opgetakeld en boven in het gebouw een mooi lichteffect gaf.

Vervolgens werd er een heel programma afgewerkt, iedere keer aangekondigd door Gert Heijsteeg. Er was o.a. een gedicht, een kerstverhaal verteld door Pieter Bode met mooie plaatjes op de achtergrond met behulp van de beamer, samenzang enz.

En toen kwam de zelfgeschreven musical met als titel: “Je hoort erbij”. De kinderen waren verkleed als schapen, herder, kerstbal, piek enz. Een prachtig schouwspel met een prachtig verhaal waarbij een lelijk schaap  de hoofdrol speelde. Alles speelde zich af op een prachtig decor dat zelfs verschillende achtergronden had.

Veel werk voor leiding en kinderen waarbij zichtbaar iedereen genoot. De boekjes voor de 12-jarigen werden overhandigd door Henk Kramer. Bij de toespraak gaf Henk aan dat hij zich nog wist te herinneren dat hij 50 jaar geleden ook een boekje kreeg.


Nadat Geeske nog een lied had gezongen werd de dienst afgesloten.

Aan het eind kreeg iederen nog een appel met opdruk en was er koffie, thee, limonade en zelks warme chocolademelk.

We mogen terugkijken op en ons een prachtige dienst herinneren.

Er zijn door Wilfred Horden meerdere foto’s gemaakt die op de fotogallery zijn geplaatst.