Een terugblik op geslaagde watergames!

04-07-2011

De hele week regende het. Het kwam met bakken uit de lucht… Met veel bravoure werd gezegd: “het maakt niet uit als het zaterdag regent, nat worden we toch!”

En zo werd het zaterdag 25 juni. De lucht was grauw, het regende nog steeds. Maar toch gingen ze op pad, met bijna 20 man sterk naar het Wilgje in Buren.

Een aantal JCP’ers, de basiscatechisatie en Quest organiseerden een uitje: watergames, ofwel allerlei spectaculaire spellen boven het water. En spectaculair werd het!

Het was inmiddels droog toen we aankwamen en we begonnen met allerlei klimoefeningen in touwen, maar nu nog veilig en droog boven land. Even later moesten we met z’n allen door een lange rioolbuis klauteren, op weg naar een stapel kano’s en houten balken. We moesten twee kano’s met houten balken en touw naast elkaar vastmaken. En zo gingen we met twee teams de poldersloot in. En wat een wier lag daar! En nee, het was geen ‘zeewier’ jongens!

Jammer dat het team van Jasper niet zo snel achter het eerste team van Nico aan kwam, want binnen korte tijd was nu het verzamelde wier op de hoofden van het eigen team terug te vinden… Met de kano’s moesten we een smalle donkere tunnel door en wist iedereen, behalve Peter weer  droog het vaste land te bereiken! En daarna begon het echte spel, via touwen naar de overzijde van een brede sloot! Met hulp van een aantal anderen, waren het uiteindelijk Mirjam en Nico die als eerste kopje ondergingen! Maar daarna volgden er al snel meer…

De bedoeling was om juist elkaar te helpen droog te blijven, maar zelfs de dames Bos en Van der Giessen die droog wilden blijven leken dit niet te begrijpen! Tot slot mochten we om op te warmen nog van een metershoge heuvel afglijden, zo het water en de modder in. Enigszins verkleumd en met de modder tot in de oren, mochten we gaan douchen. Heerlijk om zo weer op temperatuur te kunnen komen. En Lennard, bedankt voor de douchegel!

Wat hebben we een plezier gehad! Niemand die de kou, het water of de modder wat kon deren. Niemand? Toch wel… jammer dat onze fotograaf Gert zijn fotocamera angstvallig met een band om zijn nek hield, want anders was hij zeker te water gegaan! Maar goed, hij heeft het belooft: “volgend jaar doe ik echt mee!”. Daar houden we je aan Gert!

Nadat iedereen had gedoucht en de modderige kleren en schoenen in vuilniszakken hadden gedaan (om zo ook thuis de belevenissen in geuren en kleuren te kunnen overbrengen) zijn we naar Asperen gegaan. Daar hadden Rita en Rebekka inmiddels gezorgd voor patat en snacks. En dat ging er goed in, want de inspanning en de kou had er aardig ingehakt! Zeker bij de leiding, die met wat bakken koffie wakker werd gehouden…

Zo werd het een prachtige middag, die voor herhaling vatbaar is!!!

De foto’s kun je binnenkort zien op deze website.