puzzeltocht en bbq 2e pinksterdag

03-06-2012

Om half twee in de kerk. Op de fiets of met de auto. Want…..puzzeltocht 2012 staat op het punt van beginnen. Gelukkig zijn er toch nog een twintig man die de sportiviteit op kunnen brengen om aan de zeer professioneel uitgezette puzzeltocht deel te nemen. Nico en Corinne hebben een tocht uit gezet die zijn weerga niet kent. Zeker voor de schrijver van dit stukje, want die vindt de tocht te fiets naar Leerdam al ver. Nico opent met gebed en vraagt God om een fijne tocht en vanavond een fijn samen zijn. Het systeem van de fotopuzzeltocht wordt uit gelegd en met tussenpozen van vijf minuten vertrekt er een groepje. Wetend, dat we elkaar onderweg toch weer tegen komen, vertrekken we met goede moed. Twee keer verzitten en daar gaan we. De tocht is geweldig in elkaar gezet. Ook de vragen en opdrachten onderweg zijn niet al te makkelijk en soms moet er iemand door brandnetels en distels om te lezen wat er op een bordje staat. Dit mag echter de pret niet drukken en vrolijk fietsen we weer verder. Door het altijd mooie Acquoy via pittoreske weggetjes naar Rhenoy. Bij Rhenoy een afslag missend fietsen we wat kilometers te ver. Maar “snel “ komen we er achter dat we verkeerd zitten en draaien om, waarna we tegen de wind in de juiste richting weer vinden. In Rhenoy is de eerste rust in de speeltuin. Hier komen we weer samen en in het zonnetje genieten we van de versnaperingen die verzorgd worden. Ook moeten we uiteraard nog even op de kabelbaan samen met de kinderen. Zelfs mannen van middelbare leeftijd kunnen hun kindertijd niet onderdrukken en spelen mee als waren zij weer 12.

Hans heeft zich verstopt tijdens het verstoppertje spelen. Probleem was echter dat de kleinkinderen al weer een andere afleiding hebben gevonden en Hans wat langer dan gepland op zijn verstopplekje zit. Kortom………jammer dat we weer verder moesten. Maar het is een puzzeltocht en dan is het wel puzzelen geblazen. Via de mooie dijk langs de Paay komen we in Beesd terecht. Hier steken we de brug over en gaan richting Rumpt. Bij het huis te Rumpt genieten we van het uitzicht waar vroeger de woning van Otto van Scherpenzeel heeft gestaan. Tussen de twee wateren in. En verder gaat het, naar Gellicum. Eerst nog even onder de weg door, waar de scherpe bocht onder aan voor een enkeling wel een schrik object is. In Gellicum langs de kerk richting speeltuin. De tweede rust. Deze is erg welkom, daar het zitvlak nu ietsjes in opstand begint te komen. Ook hier weer de versnaperingen verzorgd door cateraar Cees. En dan is daar Peter die ons mee vraagt om een opdracht uit te voeren. Angstig, dat we de vreemdste capriolen uit moeten halen, lopen we met hem mee. Maar gelukkig mogen we er bij zitten. Op een vel zijn in een tekening 52 spreekwoorden verborgen. We mogen er drie minuten naar kijken. Met militaire precisie houdt Peter de drie minuten in de gaten en dan moeten we in twee minuten zo veel mogelijk spreekwoorden op schrijven die we hebben onthouden. Dat gaat nog niet zo eenvoudig. Terug bij de cateringplaats nog een bak koffie en dan moeten we toch echt verder, want het licht op mijn fiets doet het niet. Weer op de fiets stappend is het nu ondertussen rauwe vlees in opstand aan het komen. Maar bikkel als we zijn zetten we door richting Asperen, waar we in de tuin van Alie Blom verwelkomd worden door leden van de KAC. Alles staat klaar en is ingericht voor de barbecue. Het ziet er heel gezellig uit. Langzaam druppelen de eerste eters binnen. Was het met de puzzeltocht minder druk, tijdens het eten puilt de (best grote) tuin onder aan de Boerenwal uit. Nico vertelt eerst nog de uitslag van de puzzeltocht, na een heftige discussie over of er onderweg nu een haan of een kip op een bordje stond (het was een kip Nico). Marianne en Maud hebben de meeste vragen goed dus terecht de eerste prijs. De combinatie Roth/Jager is tweede en de familie Heysteeg gaat er vandoor met de zak choco toffees als derde prijs. Joop opent de bbq met gebed en een ieder kan aanschuiven na salade en vlees gehaald te hebben. Alles zelfbediening  en van zeer goede kwaliteit. Verschillende soorten vlees sieren de barbecues en een ieder geniet van de gesprekken en het voedsel. In een heerlijk ongedwongen sfeer eet iedereen zijn buikje rond. In een wat rustiger sfeer zit menigeen uitbuikend na te genieten van de heerlijke avond als we plots worden opgeschrikt door luid bellen. Zelfs Henk de IJscoman heeft ons gevonden en iedereen kan bij hem een IJsje gaan halen. Dat is niet tegen dovemans oren gezegd en als snel staat er een lange rij voor zijn IJskar. Er kan uit veel soorten gekozen worden, wat voor menigeen problemen oplevert. Kiezen is vaak niet de sterkste kant van de mens. Met het IJsje in de hand gaat een ieder weer terug de tuin in en de gesprekken komen weer op gang. Gezelligheid viert hoogtij en het is nog lang onrustig in de tuin aan de Boerenwal in het altijd mooie Asperen.

Veel dank aan de organisatie. Het was weer een geweldige middag en avond.

U was er niet bij? Jammer, maar misschien is er volgend jaar wel een herkansing.