Geslaagde wijkontmoeting wijk Noord

26-01-2013

De gemeenteleden van Wijk Noord hebben even moeten wachten op de eerste wijkontmoeting, maar het geduld werd rijkelijk beloond.

Zaterdagmiddag 19 januari j.l.  werden ruim 40 leden (gezinnen, jongeren en ouderen) verwelkomd in de sfeervolle ingerichte Ontmoetingsruimte met koffie, thee en limonade, vergezeld met heerlijke (zelf)gebakken lekkernijen. Er was al direct sprake van een gezellige en ontspannen sfeer.

In een gezamenlijke activiteit werd onze kennis van Leerdam getoetst. Vijf geselecteerde teams streden fanatiek om de hoogste score. Er werd een fragment van een dia van o.a. een gebouw getoond. Elk team moest hun antwoord op een plastic fles (voorzien van 1 t/m 5 punten) plakken waarbij snelheid en tactiek een grote rol speelden.  Ook werden er soms levendige discussies gehouden over de antwoorden. Want, is de benaming van de gerenoveerde houten loods nu Glasblazerij Leerdam of Loods Holland? Wijkouderling Bert van Dijk hanteerde een soepel beleid: beide antwoorden zijn juist en bij twijfel werden er geen strafpunten gegeven. Door dit fotospel is ieders kennis over Leerdam vergroot.

Als afsluiting werden we verwend met een goed verzorgd pannenkoekenbuffet, compleet met spekjes, geraspte kaas en …. ijs!
Hulde aan de bakkers, die zonder comfort in het onverwarmde fietsenhok toch een grote hoeveelheid pannenkoeken wisten te bakken. Dank ook aan wijkteam Noord voor deze geslaagde en voor herhaling vatbare wijkontmoeting.