Acties Masakhane

11-02-2013

Zoals bekend moet zijn gaat er binnenkort weer een groep jongeren en enkele niet-jongeren naar het zendingsgebied in Zuid-Afrika.

Om deze reis te bekostigen worden er enkele acties gehouden. Hieronder een overzicht wat er wordt georganiseerd. Naast dat de acties geld opbrengen is het ook goed om elkaar te ontmoeten, zoals bij de filmavond en er wordt zelfs een lentefair gehouden.

De opsomming:

Filmavond:

Op vrijdag 8 maart is er bij Upstairz een Masakhane filmavond!

We beginnen extra vroeg voor de kinderen: vanaf 16:00 uur zullen er twee kinderfilms gedraaid worden.

Om 19:00 uur zullen er vervolgens twee vroege films gedraaid worden.

Voor de echte avondmensen starten er om 22:00 uur nog twee films. Binnenkort maken we bekend welke films er gedraaid gaan worden.

Bioscoopkaartjes kosten €5,- per film, maar wilt u/jij twee films zien, dan kan dat voor €7,50! De opbrengst gaat naar Masakhane.

 

Masakhane lentefair:

Op zaterdag 20 april zal er in Salem (Asperen) vanaf 13:00 uur een fair gehouden worden ten bate van Masakhane. Op de fair zullen er allerlei leuke dingen te koop zijn, zoals houtartikelen, taart en verzorgingsproducten. Daarnaast kunt u deelnemen aan een zogenaamde ‘Veiling van Beloften’. Masakhaners en anderen bieden zichzelf hier aan om een klus te doen, zoals oppassen, grasmaaien of uw computer maken. Iedereen kan op deze belofte bieden en de hoogste bieder mag voor het geboden bedrag zijn klus uit handen geven. Ook zal er een Rad van Avontuur zijn, iets leuks voor de kinderen en nog veel meer! Heeft u trek gekregen van al die leuke dingen? Geen zorgen, er zal lekker eten te koop zijn om met elkaar van te genieten.

Dit wilt u toch niet missen? De opbrengst gaat naar Masakhane.

 

Flessenactie:

Van februari tot juni zamelen we lege petflessen en bierkratten in. U kunt deze in de grote hal onder het whiteboard in een grote doos inleveren. De Masakhaners brengen deze dan naar de winkels en zorgen dat het statiegeld ten goede komt van de Masakhanereis. Heeft u zelf de flessen al weggebracht maar wilt u toch het statiegeld hiervan doneren? Dan kan dat in het daarvoor bestemde giftendoosje in de hal.

 

Paasbroden:

Met Pasen een heerlijke paasstol? Dat kan, want Masakhane verkoopt paasbroden! U kunt hiervoor intekenen op de lijst in de grote hal, maar een mailtje sturen naar angelablom@gmail.com mag ook. Heeft u een bedrijf en wilt u uw werknemers met Pasen verrassen met een lekker extraatje? Ook dan hebben we voldoende mogelijkheden om voor al uw medewerkers een paasstol te verzorgen. Er zijn twee versies: A is 750 gram met banketspijs in paaszak voor slechts €4,- en B is 1100 gram met amandelspijs in een luxe doos voor €7,50. U kunt paasstollen bestellen tot 20 maart. De Masakhaners bezorgen ze op vrijdag 28 en zaterdag 29 maart bij u thuis (tenzij anders afgesproken).

 

Kaarten/A4-afbeeldingen:

Voor Masakhane heeft Pauline Sneep kaarten ontworpen die u kunt bestellen. De kaarten kosten 2 euro per stuk. Ook kunt u A4-afbeeldingen van de ontwerpen bestellen. In de grote hal hangt een bestellijst met daarbij een voorbeeld van de kaarten, zodat u kunt kiezen welke u het mooiste vindt.

 

Cadeautjes voor de kinderen in Zuid-Afrika:

Omdat er in het gebied waar de Masakhaners naar toe gaan ook veel kinderen zijn die arm zijn, willen ze voor hen graag een cadeautje meenemen. We willen graag 250 kleine opschrijfboekjes van de Action (€0,99 per tien) en 250 pennen. Komt u bij de Action, wilt u dan voor ons opschrijfboekjes kopen? U kunt ook geld doneren in het daarvoor bestemde doosje in de grote hal. Daar ligt ook een voorbeeldpakketje van de opschrijfboekjes.
Heeft u een bedrijf dat 250 pennen wil sponsoren? Dan horen we dat graag!

U maakt de kinderen in Nqutu hier erg blij mee!

In mei en juni zullen nog een aantal activiteiten georganiseerd worden, hier wordt later meer over bekend.