Nqutu nieuws

16-05-2013

Hallo broeders en zusters in Nederland! Ik ben Mzwandile, evangelist in Ndindindi. Sinds kort werk ik samen met uMfundisi Tjeerd Baron. Hij vroeg of ik iets over mijn leven wilde vertellen zodat jullie me wat beter kunnen leren kennen. Dat doe ik graag.

Ik ben in 1980 geboren. Mijn moeder heeft me alleen opgevoed, mijn vader heb ik nooit gekend. Toen ik 10 jaar oud was nam een vriend me mee naar de kerk. Dominee Keesenberg, een van de eerste zendelingen, preekte daar. Ik vond het mooi wat hij zei. God is onze Vader in de hemel, maar dan een vader die je nooit alleen laat. Die God sprak me aan en toen ik een jaar of 18 was ga ik me aan Hem over.

Ik kan niet goed leren. Op de middelbare school kon ik mijn eindexamen maar niet halen. Ik denk dat ik wel vier keer examen heb gedaan. Alle vier keren gezakt. Misschien vond ik de vakken niet interessant genoeg, want één examen haalde ik gelijk de eerste keer! Dat was de Nehemia-cursus over de Bijbel. Dominee Fritz Krűger heeft mij en nog andere evangelisten een aantal jaren les gegeven en daar slaagde ik in één keer voor. Dat was fijn, want ik wilde altijd al in de kerk werken.

Sinds begin dit jaar ben ik aangesteld als evangelist in Ndindindi. Dat is een kerk die veel leden had maar in de loop van de tijd door ruzies bijna verdwenen is. In de tijd van ds. Keesenberg hadden we meer dan 50 leden, nu zijn daar nog maar 7 van over! Ruzie in de kerk is verschrikkelijk. Maar ik ga proberen de zaak weer op te bouwen. Met Gods hulp. Ik doe eenmaal per week huisbezoeken bij de oude leden, kijken of we ze weer terug kunnen krijgen. Dat doe ik samen met uMfundisi Baron. Die begeleidt me zodat ik straks de gemeente alleen kan leiden en verder kan uitbouwen. We gaan ook bij ongelovigen op bezoek, want lang niet iedereen in Ndindindi kent de Jezus.

Ik ben niet alleen evangelist. Ik ben ook fietsenmaker! Mijn ideaal is om mijn salaris te verdienen met het repareren van fietsen, en dan part-time in de kerk te werken. Dan zou ik geen geld uit Nederland nodig hebben om van te leven. Maar mijn fietsenzaak is niet zo groot. Het salaris dat ik krijg uit de zaak is lang niet genoeg voor mijn levenskosten. Maar werken met mijn handen doe ik graag. Dat kan ik goed.

Mijn ideaal is dat de kerk van Ndindindi weer groot en sterk kan worden. Willen jullie daarvoor bidden? Ik dank jullie in Nederland voor de financiële hulp die ik krijg voor mijn werk. Bedankt ook voor het gereedschap voor mijn fietsenzaak waarvoor jullie geld hebben ingezameld.

Een hartelijke groet van Mzwandile