Nacht Zonder Dak levert 1.500 euro op

12-06-2013

De Nacht Zonder Dak die van vrijdag tot zaterdag plaatsvond in Leerdam heeft 1.500 euro opgebracht.  Het geld is bestemd voor straatjongeren in Kenia.

Nacht Zonder Dak is een actie van stichting Tear waarbij je één nacht met een groep van de kerk, school of jeugdhonk, doorbrengt in een zelfgemaakt krotje van plastic en kartonnen dozen. De opbrengst van Nacht Zonder Dak gaat naar het straatjongeren projecten van Tear in Bolivia, Cambodja en Kenia. De actie ging uit van onze kerk en de gereformeerde kerk vrijgemaakt.

De actie vond plaats op de parkeerplaats van de gereformeerde kerk vrijgemaakt in Leerdam. Met een groep van ongeveer twintig enthousiaste jongeren werden rond  19:30 uur de eerste krotjes gebouwd van kartonnen dozen. Het weer was uitermate geschikt om de nacht buiten door te brengen in een krotje. De jeugd kreeg een presentatie van Tear over de straatkinderen waar de opbrengst naartoe ging.

Een indrukwekkende presentatie over de erbarmelijke omstandigheden van de straatjongeren in Kenia. Jongeren die op straat leven,  lijm snuiven om de problemen te vergeten en in de prostitutie gaan om te  kunnen zorgen voor hun broertjes en zusjes. Na deze presentatie was er voor de jongeren ruimte om spellen te doen en gezellig rond een vuurkorf te  zitten. Mede door de bijdrage van de christelijke band Carton Garden ontstond er een gezellige sfeer.

Na een oncomfortabele korte nacht werden de jongeren al vroeg wakker en konden hun eigen bed weer erg waarderen. Een voorbijganger was zo enthousiast over deze actie dat deze nog een bedrag van tien euro sponsorde.
(Dat het totaalbedrag in dit bericht niet correspondeert met het bedrag wat in de lokale kranten staat (1420 euro) heeft te maken met het feit dat er nog extra sponsorlijsten met geld zijn ingeleverd.)