Afsluiting oud-papier. Start nieuw-papierophalen

25-11-2013

DSCN2023Het oud papier mag en wordt daarom niet meer opgehaald door een grote groep vrijwilligers met aanhangwagens en zelfs een trekker. Die periode is afgesloten. De eerste foto geeft nog een beeld hoe het was.

We halen nu oud papier op en maken gebruik van een vrachtwagen van Waardlanden. Iedere kerk of instantie die vergunning had om papier op te halen heeft een wijk in Leerdam gekregen. Het papier wordt nu opgehaald in de blauwe containers. Aan het eind wordt al het opgehaalde papier opgeteld en verdeeld over de instanties die vergunning hadden. Iedereen krijgt dus evenveel, onafhankelijk hoeveel je in de eigen wijk ophaalt.

Willem Horden en Piet de Bruin waren en zijn de kartrekkers van het oud papier in onze kerk. Niet alleen op zaterdag maar vaak ook doordeweeks werd er opgehaald. Laten we ook Richard de Bruin niet vergeten met zijn onafscheidelijke trekker.

20131123_160248Om de “oude” periode af te sluiten is er een afsluitmiddag georganiseerd. Die was op zaterdag 23 november in de ontmoetingsruimte. Er werden foto’s getoond van het ophalen maar ook van vroeger. Een fotoboek van Cor Haag werd door iedereen aandachtig bekeken. Prachtig om dit zo terug te zien.

Willem gaf een blik uit de oude doos en opsomming van het papier dat werd opgehaald. Enkele opmerkingen:

• Uit de oude doos
  • Van 1960 – 1972 Zending;
  • Adrie –Bos de Ridder , Cor Boon en Willem den Hartog  en vele anderen;
  • 1980 – 1990  Arie Boer en Pim v/d Boomgaard en vele anderen;
  • 1992 – 1996  C Haag , H den Uyl , C van Gent , G Kramer , P vd Boomgaard , Anton de Jong , Ton de Bok , J v/d Berg , G Spiering , Bas Groen  en vele anderen
  • 1998 – nu  Arjan ten Caat , Jacques Hoencamp , Bert Bos , Peter de Jong.

Wat is er opgehaald:

• Aantal vrijwilligers ca 50.
  • we hebben 14 jaar papier opgehaald
  • gemiddeld hebben we 16 containers per jaar opgehaald
  • per jaar werd er gemiddeld 90.000 kilo opgehaald
  • Totaal: 14 x 16 = 224 containers x 90.000 kilo = 1.260.000 kilo.
  • Oftewel 1,3 miljoen kilo!

Het was een gezellige middag. Voor iedereen was er een hapje en een drankje. Bert Bos sloot de middag af en niemand ging met lege handen naar huis.

Namens Willem en Piet – iedereen bedankt voor de inzet en we zijn reeds met een nieuwe ploeg gestart met ophalen middels de containers. De wijk die wij als kerk hebben is de binnenstad.

Meer foto’s op de fotopagina.