Sfeerverslag startzondag

08-11-2013

Met het thema ‘Door God geroepen’ werd op zondag 15 september het kerkseizoen afgetrapt. Wat betekent het om door God geroepen te zijn? Waartoe zijn wij dan geroepen? Heb je daar zelf iets over te zeggen?

In een goed gevulde kerk preekte Dominee Joop van’t Hoff over de tekst van Johannes 1:35-52. Discipelschap, door God geroepen te zijn, betekent dat je weet dat Jezus jou lief heeft. Na de dienst was er koffie en thee met heerlijke soesjes en cheesecakes.

Vervolgens was het tijd voor verschillende activiteiten:

• De jongeren hebben de gelijkenis van de koninklijke bruiloft uitgebeeld,  die terug te vinden is op de Facebook-pagina van de kerk. Alle kinderen hebben zich ingespannen voor het maken van kaarten, die naar de gemeenteleden van boven de tachtig jaar zijn gestuurd.

Voor de volwassenen waren er ook diverse activiteiten:

• Een groep ging in de buitenlucht een frisse neus halen door langs de Linge en over rustige bospadjes te fietsen. Heerlijk ontspannend en tijd voor goede gespreken;
  • Ongeveer twintig gemeenteleden vertrokken naar de gemeenteraadskamer om onder begeleiding van Bert van Dijk meer te weten te komen over de mogelijkheden van iPads. Een tip die geschikt was voor diverse tablets (en iPhones en Android telefoons) is de Kerkomroep app. Bij de demonstratie werd een deel van de morgendienst teruggeluisterd;
  • Een derde groep heeft zich teruggetrokken om te bespreken wat aanbidding van God precies inhoud. Aan de ene kant betekent aanbidding ontzag hebben voor de grootheid en heiligheid van God, aan de andere kant gaat het om het aangaan van een intieme relatie met God. Een mooie manier om elkaar en God beter te leren kennen;
  • Bij de werkgroep ‘Gezond eten’ was het  gezellig. Als snel kwamen er verhalen los over diverse kookervaringen. Na een kort praatje werd er een groene smoothie gemaakt, wat zorgde voor menig opgetrokken wenkbrauw tijdens de lunch. Gelukkig overwonnen de meesten hun angst en bleef er na de lunch maar weinig van de smoothie over. Ook de knakworstjes waren erg in trek, niet alleen bij de kinderen.

Op de bar stond weer de doos voor een vrijwillige bijdrage voor de kosten van die dag. De startzondag werd afgesloten met de zangdienst. We hebben een aantal liederen gezongen onder begeleiding van piano en dwarsfluit. Er was een meditatie en de foto’s werden getoond van de gelijkenis die de jongeren met elkaar uitgebeeld hebben.

We mogen terugkijken op een fijne startzondag en God danken voor deze dag die we als gemeente mochten beleven. Tot slot willen we iedereen bedanken voor zijn of haar bijzondere bijdrage aan deze dag.

Commissie Bijzondere Diensten

Meerdere foto’s van deze dag staan op de fotopagina.
IMG_5342raw