Wijkmiddag wijk Noord weer erg geslaagd

17-02-2014

DSC_0790De alweer tweede wijkmiddag van wijk Noord stond dit jaar in het thema van het populaire t.v. programma “Ik hou van Holland”.

De ontvangst was met koffie/thee/limonade met cake of boterkoek en cup cakes voor de kinderen. Vervolgens werden in 4 groepen drie spelrondes gespeeld en  (fanatiek) gestreden om de meeste punten te behalen.

Er waren drie spellen, die steeds heel mooi op de beamer in beeld gebracht werden. Met het eerste spel waarbij je geen ja, nee of eh mocht zeggen, kwam de sfeer er al snel in onder leiding van Jan Willem Ploeg en zijn assistente Hanneke Bos. Bij de beantwoording van de tien Nederlandse en Bijbelse quizvragen moest je als groep ook proberen om je antwoordbriefje zo snel mogelijk op de fles met de meeste punten te plakken. Bij het spel, het raden van bekende personen stelden de groepen om beurten een vraag. Marcel Griffioen, die de persoon vertegenwoordigde, gaf zo goed en duidelijk mogelijk antwoord op de vragen.

De personen hadden allemaal iets met Holland te maken, als laatste de moeilijkste, president Hollande van Frankrijk. Voor de hoogst scorende groepen was er een lekkere reep (Belgische) chocolade.Er was de hele middag een ontspannen en gezellige sfeer met diverse onderlinge gesprekken.

Bij de afsluitende maaltijd waren er deze keer natuurlijk veel Hollandse lekkernijen. Zoals een veredelde erwtensoep, een tomatensoep, roggebrood met spek, broodjes met kroket of frikandel en rijstepap met suiker, kaneel en/of rozijnen. Omdat de wijkmiddag met het hele wijkteam was voorbereid en alles zo goed was verlopen, werd het wijkteam bij het slotwoord bedankt voor hun inzet.


Met het slotlied, Wij danken u voor al Uw goede gaven Heer, en gebed werd de middag/avond afgesloten.

Meer foto’s staan in de gallery FOTO’S.