Verslag van een mooie startzondag

16-10-2014


Startzondag 14 september 2014

Op zondag 14 september hebben we een mooie startzondag mogen meemaken. Het thema: Vertrouwen stond deze zondag centraal. Naar aanleiding van Daniël 1 en Psalm 125 werd dit behandeld.

We mochten die ochtend ook twee nieuwe ambtsdragers bevestigen. Bijzondere momenten.005

Na de dienst was er koffie drinken. Een aantal gemeenteleden hadden weer taart of cake gebakken. Wat een heerlijke verrassing is dat iedere keer weer.

Rond 13.00 uur zijn we gestart met de vier spellen:

  1. BIJBELQUIZ: De Bijbelquiz met de meerkeuze vragen. Vaak is de eerste gedacht het juiste antwoord maar dan wordt er getwijfeld. Sommigen zochten het snel op via internet op hun mobiel;
  2. HINTS: Het spel hints met begrippen of personages uit de Bijbel. Sommige mensen zijn heel creatief en beelden het in een keer uit zoals o.a. David en Goliath of de verlamde man bij de poort. Geweldig om te zien;
  3. FOTO-RAADSPEL: De  foto’s in en om de kerk was ook leuk. Sommigen vonden het jammer dat er geen tijd was om alle foto’s te raden.
  4. SAMEN BOUWEN: Bij het samen bouwen werden de teams in tweeën verdeeld. Een paar mensen mochten verschillende puzzels oplossen, zoals woordzoekers en rebussen. Het goede antwoord leverde een goede code op, welke moest worden doorgegeven aan het andere deel van het team. Deze mensen konden met een codesysteem gaan ‘bouwen’ aan de oplossing: een Bijbeltekst over vertrouwen. Zo moest ook het ene deel van het team er op vertrouwen dat de juiste codes doorgegeven werden en moesten de puzzelaars vertrouwen hebben in de bouwers, dat zij de Bijbeltekst op de juiste manier zouden ontcijferen. Mooi om hier met elkaar mee bezig te zijn!

011  018  031
Rond 14.15 uur hebben we geluncht. Er was weer van alles o.a. soep, pastasalade, broodje knakworst  en bowl van vers fruit. Het was heerlijk.

Fijn ook dat we zoveel giften hebben ontvangen voor de onkosten. Het bedrag dat over is, is bestemd voor de bloemengroet.

Door Wilfred Horden zijn er meerdere foto’s gemaakt. Ga daar even voor zitten. Zeker bij het spel HINTS staan meerdere gemeenteleden op de foto iets uit te beelden. Het bekijken waard! De foto’s van deze dienst en de activiteiten staan hier.

045