Een “warm” en mooi Praise!2015

11-02-2015

Afgelopen zaterdagavond werd voor de vijfde keer de Praise!-avond georganiseerd door de commissie Leerdam Praise, waarvan onze kerk ook del uitmaakt.

De aanwezigen werden buiten al “warm” onthaald, want het toegangspad naar jongerencentrum M3 was voorzien van brandende houtblokken en verlichting. Meerdere mensen hadden vooraf en plaats gereserveerd en nadat vooraf al velen koffie of thee hadden genomen startte om 20.00 uur de avond.

IMG_1780Foto: Femke van Esch

Het eerste lied was van Michael W. Smith namelijk: Open the eyes. Na een welkomstwoord door de organisatie was er voor de pauze muziek, zang en ook enkele korte Bijbelteksten. Alles was afgestemd op het thema: “Refresh me”. Met name liederen als Zegekroon, Hij is Koning van Sela maar ook 10.000 reasons, werden voluit meegezongen door de aanwezigen. Er waren ook luisterliederen, die soms iets minder bekend waren, maar niet minder waardevol. Deze liederen met een boodschap brachten soms emotie met zich mee.

Na de pauze was het de beurt aan de spreker Joshi van Veen. Hij had een meditatie over het thema. Iedereen heeft water nodig, zelfs nog eerder dan eten. Hij vergeleek het met leven in de woestijn. Dan is water onmisbaar. Joshi koppelde dit aan de woorden in Psalm 36: “Kom drinken uit mijn beek zegt God, ik heb een beek vol! Ben jij wel dorstig??” Daarna werd het lied gezongen Healing Rain dat prachtig aansloot op de meditatie.
Na nog enkele liederen met elkaar gezongen te hebben en gebed werd de avond afgesloten met het lied “Dag van de Heer” van Sela. Na de afsluiting bleven meerdere mensen nog even napraten onder het genot van een drankje. De commissie mag weer dankbaar terugkijken op een mooie en bijzondere avond, waarbij het bijzonder is om te zien dat bij zo’n avond kerkmuren wegvallen voor iedereen!
De volgende activiteit voor Leerdam Praise is de Openluchtdienst. Deze wordt gehouden op zondag 14 juni en als spreker komt Martin Brand. Binnenkort komen er foto’s en video’s van de Praise!-avond. Voor alle informatie, kijk op de website van Leerdam Praise en volg ons op Facebook.