Onderhoud kerk door veel vrijwilligers

19-09-2015

De afgelopen tijd is door veel vrijwilligers hard gewerkt aan onderhoud van onze kerk.

De gehele buitengevel is van een nieuwe laag verf voorzien. De glaslatten bij de Uppercorner waren slecht en die zijn ook vervangen. Het houtwerk aan het fietsenhok had ook het onderhoud nodig voordat de verflaag kon worden aangebracht. Op de foto’s in de gallery is te zien dat geen enkel raam wordt overgeslagen. Wellicht zijn sommige locaties op de foto niet herkenbaar, maar dat is dan aan de achterzijde van de kerk aan de Kerkstraatzijde.

Het laatste werk is de electra. De meterkast was nodig aan vernieuwing toe. Bij de laatste controle van de energiemaatschappij werd al aangegeven dat dit niet goedgekeurd zou worden.

Nu het podium is geplaatst is er op het podium en voor alle techniek ook een geheel aparte electragroep gemaakt om storing te voorkomen. Het laatste deel is de geluidkast in de hoek bij de koster. Alles is weggehaald en wordt opnieuw gekoppeld en weggewerkt. In de kerkzaal zijn 2 speakers opgehangen aan de muur en er is een kabel onder de vloer getrokken naar achterin de kerk, voor aansturing van het geluid. We hebben dus geen last meer van de speakerstandaards voor in de kerk en de kabels over de vloer.

Inmiddels is er door een bedrijf een nieuwe groepenkast geplaatst. Begin oktober wordt de vloerbedekking aangebracht op het podium en dan zitten we er weer netjes en veilig bij. Meer foto’s van het verfwerk en electra staan in de fotogallery.
P1010825 P101083320150910_19393320150919_113409